Data: 02.05.2021 | Miejsce: Skansen | Typ wydarzenia: impreza
Impreza adresowana do miłośników kuchni regionalnej. Stanowi niepowtarzalną okazję do smakowania tradycyjnych potraw mazowieckich oraz prezentacji dawnych zajęć domowych i gospodarskich związanych z przetwórstwem żywności, m.in.: tłoczenia oleju rzepakowego na gorąco z degustacją. Głównym punktem imprezy będzie konkurs na Najsmaczniejszą potrawę mazowiecką skierowany do kół gospodyń wiejskich oraz producentów produktów regionalnych. Uczestnicy wydarzenia będą mogli skosztować rozmaitych smakołyków , także tych biorących udział w konkursie. Na scenie amfiteatru zaprezentowane zostaną widowiska i koncerty popularyzujące obrzędowość różnych regionów Polski.
Impreza potrwa w godzinach: 10.00 – 18.00
Bilety wstępu: czytaj więcej (przekierowanie na stronę skansen [jedno Muzeum-3 lokalizacje]-cennik)
Pliki do pobrania