Kontakt
  • Zmień kontrast
  • Zmniejsz rozmiar tekstu
  • Zwiększy rozmiar tekstu
  • Zobacz deklarację dostępności
logo-www-kolor-50logo-www-kolor-50logo-www-kolor-50logo-www-kolor-50
  • AKTUALNOŚCI
    • Najnowsze
    • Komunikaty
    • Blog
    • Kalendarz wydarzeń
    • Konferencje
    • Archiwum
  • DLA ZWIEDZAJĄCYCH
    • Muzeum, godziny, bilety
    • Wirtualne spacery
    • Kup bilet
    • Regulamin zwiedzania
    • Informacje dla osób z niepełnosprawnościami
    • Oferta noclegowa
    • Gastronomia
  • EDUKACJA
  • O MUZEUM
    • Historia
    • Zbiory
    • Nagrody
    • Projekty i inwestycje
    • Biblioteka
    • Wydawnictwa
    • Partnerzy
    • Kariera
  • USŁUGI DODATKOWE
    • Wynajem obiektu i terenu
      • Kościół z Drążdżewa
      • Sale konferencyjno-szkoleniowe
      • Piknik
      • Organizacja ogniska
      • Stoiska dla wystawców
    • Wóz, bryczka
    • Szkółka jeździecka
    • Jazda w siodle
    • Wieczorne zwiedzanie
  • BIP
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Mapa strony
0

Wyniki konkursu na „Najsmaczniejszą potrawę mazowiecką”

  • Strona główna
  • Aktualności
  • Aktualności
  • Wyniki konkursu na „Najsmaczniejszą potrawę mazowiecką”
Zabytkowy budynek parterowy, dom Gołębiowskiego - muzeum w Bieżuniu
Zachęcamy do głosowania na Muzeum w Bieżuniu
1 maja 2022
Mistrzostwa Mazowsza Hobby Horse
3 maja 2022
1 maja 2022
Kategorie
  • Aktualności
  • Archiwum
  • Kalendarz wydarzeń
  • Komunikaty
  • Konkurs
  • Najnowsze
  • SKANSEN
Tagi

W dniu 1.05. 2022 r. w ramach imprezy plenerowej „Myśliwskie gotowanie na polanie” odbył się konkurs kulinarny na „Najsmaczniejszą potrawę mazowiecką”.

Do konkursu zgłoszono 65 potraw, w tym w kategorii:

  • zupa – 12 potraw
  • potrawa jarska – 6 potraw
  • potrawa mięsna – 11 potraw
  • potrawa z dziczyzny – 6 potraw
  • przekąska – 8 potraw
  • deser – 12 potraw
  • napój – 10 potraw

Potrawy były oceniane poprzez degustację w skali od 1 do 5 przez 5 – osobowe Jury. W każdej kategorii przyznano nagrodę za I , II i III miejsce. Laureaci otrzymali nagrody rzeczowe oraz dyplomy.

Oto Laureaci konkursu:

  • I miejsce
  • w kategorii zupa – Koło Gospodyń Wiejskich w Rycharcicach
  • w kategorii potrawa jarska – Pani Justyna Koziczyńska
  • w kategorii potrawa mięsna – Hotel Skansen Conference &Spa
  • w kategorii potrawa z dziczyzny – Pan Tomasz Piotrkowski
  • w kategorii przekąska – Pani Anna Gawrońska
  • w kategorii deser – Pan Marek Gabrych
  • w kategorii napój – Pani Krystyna Samsel

 

  • II miejsce
  • w kategorii zupa – Koło Gospodyń Wiejskich „Po sąsiedzku” w Białyszewie
  • w kategorii potrawa jarska – Koło Gospodyń Wiejskich w Rycharcicach
  • w kategorii potrawa mięsna – Koło Gospodyń Wiejskich „Wólczenianki”z Woli Grąbieckiej
  • w kategorii potrawa z dziczyzny – Koło Gospodyń Wiejskich z Pilichówka
  • w kategorii przekąska – Koło Gospodyń Wiejskich „Malinowe Usta” z Kęczewa
  • w kategorii deser – Pani Justyna Koziczyńska
  • w kategorii napój – Koło Gospodyń Wiejskich Grodkowo Zawisze

 

  • III miejsce
  • w kategorii zupa – Koło Łowieckie „Lew”
  • w kategorii potrawa jarska – Koło Gospodyń Wiejskich „Malinowe Usta” z Kęczewa
  • w kategorii potrawa mięsna – Koło Gospodyń Wiejskich w Skoczkowie
  • w kategorii potrawa z dziczyzny – Koło Gospodyń Wiejskich w Rycharcicach
  • w kategorii przekąska – Pan Wojciech Jaworowski
  • w kategorii deser – Koło Gospodyń Wiejskich z Pilichówka
  • w kategorii napój – Koło Gospodyń Wiejskich „Po sąsiedzku” w Białyszewie

Serdecznie gratulujemy wszystkim Laureatom konkursu !

Laureaci konkursu
Jedna z potraw konkursowych
Laureatka konkursu

Podaj dalej

Podobne wpisy

19 maja 2022

Program „Kulturalna szkoła na Mazowszu”


Czytaj dalej
10 maja 2022

Niedziela w skansenie


Czytaj dalej
4 maja 2022

Dzień Dziecka w skansenie


Czytaj dalej
Strony internetowe i pozycjonowanie Google
  • BIP
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Mapa strony
0
  • Brak dostępnych tłumaczeń dla tej strony